Sommigen hebben écht een lijstje met eigenschappen waaraan een partner moet voldoen. Maar meer dan 90% van je partnerkeuze wordt bepaald door een ‘onbewust’ lijstje. Dat onbewuste lijstje bevat fysieke, hormonale keuzes, zoals geur en uiterlijke kenmerken. Maar het bevat ook ervaringen uit je jeugd. De eerste liefdesrelatie in je leven is de relatie met je ouders. De manier waarop je bent opgevoed, heeft effect op de partner waar jij voor valt.
Gevoel of verstand?
Nederland telt steeds meer singles. Niet erg zou je misschien denken, maar uit een onderzoek van CBS blijkt dat alleenstaanden minder welvarend zijn en minder tevreden met hun leven.
Maar hoe word je gelukkig in de liefde? Want wat bepaalt eigenlijk voor welke partner je kiest?
Patroon
De meeste mensen zijn zich niet bewust van dit patroon. Ze gaan onbewust op zoek naar iets dat vertrouwd is. Zo kan het dat mensen die als kind zijn mishandeld, een partner hebben die hen slaat. Je laat dat makkelijker toe, omdat dat patroon zo vertrouwd is. En naast de patronen uit je jeugd, hebben ook eerdere liefdesrelaties invloed op jouw partnerkeuze.
Het goede nieuws als je op ‘foute’ types valt: het patroon kan wel worden doorbroken. Als je steeds hetzelfde type mee naar huis neemt en dit blijkt meerdere keren niet te werken, dan kan het verstandig zijn om met je hoofd in plaats van met je gevoel te gaan kiezen.
Verliefdheid wordt tegenwoordig ontzettend overschat. Relaties tussen mensen die zijn uitgehuwelijkt en relaties tussen mensen die verliefd begonnen zijn, blijken na een tijd niet te verschillen van elkaar. Na één tot twee jaar is een verliefdheid over, dan gaan mensen van elkaar houden. Verliefdheid zegt dus niets over jouw relatie na een paar jaar.
Bindingsangst
Als je iemand totaal niet aantrekkelijk vindt, wordt het lastig. Maar als je continu verliefd raakt op een ‘fout’ type, wordt het óók lastig. Bovendien: sommigen zijn op hun achttiende zo verliefd geweest op iemand en wachten tot hun veertigste tot ze weer net zo passioneel gek op een ander zijn.
Maar het kan best dat ze onbewust hebben uitgeschakeld om nog zo verliefd te kunnen worden, omdat ze heel erg gekwetst zijn. En dan heb je je hele leven zitten wachten op die verliefdheid!
Je omgeving ziet soms eerder dan jijzelf of je weer een fout type aan de haak hebt geslagen, want vrienden en familie dragen die roze bril tenslotte niet. Maar in hoeverre is het handig om te luisteren naar de mening van de mensen om je heen?
Moet het perfect zijn?
Mensen bevestigen elkaar ook vaak: single vrouwen roepen heel hard tegen elkaar dat je niet voor minder moet gaan, dat iemand perfect moet zijn. Dat is iets van deze tijd: mensen kunnen snel verder ‘hoppen’ naar een ander en zijn gewend alles te kunnen krijgen zoals ze dat willen. Deels daarom zijn er nu zoveel singles.
Relatiebemiddeling in combinatie met datingcoaching kan je helpen
Maar moet iedereen met een verkeerd liefdespatroon dan hulp zoeken? Als je echt verandering wilt aanbrengen in je leven dan is het wel verstandig. Je kan dan kiezen voor een partner op wie je misschien niet stapelverliefd bent, maar voor wie je uiteindelijk heel veel liefde voelt. Daarbij kan de single coaching of persoonlijke relatiebemiddeling je goed helpen.
Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 085 130 6965.
Beslis ik in de liefde met mijn gevoel of toch met mijn verstand? We gaan er graag over in gesprek met je.
"*" geeft vereiste velden aan
Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?
Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.
"*" geeft vereiste velden aan