De eerste liefdestaal = Positieve woorden
De liefdestaal van positieve woorden betekent met woorden positief benaderen. Spreek tijdens een date uit wat je waardeert in de ander. Denk hierbij aan complimenten, lieve dingen zeggen en bemoedigend toespreken. Als je deze taal van nature spreekt, zal dat je makkelijk af gaan. Spreek je deze taal minder goed? Probeer dit dan eens uit. Jouw date kan hier wel gevoelig voor zijn en zal zich hier meer door gewaardeerd voelen.
De tweede liefdestaal = Samen zijn
De liefdestaal van samen zijn betekent dat het er om gaat dat je écht contact hebt met jouw match. Ga dus samen leuke dingen doen. Ook samen praten zonder andere afleiding hoort hierbij. Let er dus op dat je mobiele telefoon niet op tafel ligt en zet jouw telefoon op stil. Op die manier vindt er meer verbinding plaats en kun je écht samen zijn.
De derde liefdestaal = Cadeautjes geven / krijgen
Doe moeite voor jouw date. Het maakt hierbij niet uit wat de waarde is van een cadeautje, maar wel dat het is uitgezocht of gemaakt speciaal voor de ander. Alleen al de moeite die jij hebt gedaan voor jouw match zal goud waard zijn. Het gaat om het gevoel erachter en niet zozeer om wát je krijgt. Denk aan kleine attenties zoals een mooie bloem uit de tuin, een lief geschreven kaartje enz.
De vierde liefdestaal = Dienen
De liefdestaal dienen gaat over elkaar helpen, zorgzaam zijn. Het aanbieden van jouw hulp. Je kan dienen tijdens daten ook zien als ‘galant zijn’. Voor de heren: houd de deur voor haar open, neem haar jas aan, schuif haar stoel aan. Voor de dames: zeg ‘Dank je wel’ voor hetgeen de man doet voor jou. De liefdestaal ‘dienen’ zit hem tijdens de eerste dates in kleine dingen. Schenk bijvoorbeeld zijn water eens bij of vertel in een voorbeeld eens over jouw zorgzaamheid.
De vijfde liefdestaal = Lichamelijk contact
Het spreekt voor zich dat je niet direct jouw match innig hoeft te knuffelen. Let desondanks op aanrakingen. Geef elkaar een zoen op de wang bij het begin en einde van jullie ontmoeting. Een omhelzing. Raak elkaar eens kort aan. Een knijpje in iemands hand. Vooral als je zelf niet lichamelijk bent ingesteld, is het de moeite waard om hierop te letten.